VNews.com.ua

Військовозобов’язаних водіїв лишатимуть права керувати авто. Але є виключення

Апрель 11
07:16 2024

Комітет національної безпеки та оборони Верховної Ради України остаточно узгодив законопроєкт про мобілізацію.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, документом передбачено позбавляти автомобілістів, які ухиляються від мобілізації, права керування транспортними засобами після зверненням ТЦК.
Статтю 283-2 “Особливості провадження у справах за зверненням територіального центру комплектування та соціальної підтримки” пропонується доповнити наступною нормою:
“Провадження у справах за зверненням територіального центру комплектування та соціальної підтримки при здійсненні ним визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви щодо тимчасового обмеження фізичної особи у праві керування транспортними засобами – на строк до виконання такою особою вимоги територіального центру комплектування та соціальної підтримки про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом”.

Про обмеження керування транспортним засобом також йдеться у ч. 4 статті 23 “Заходи впливу”.
“У разі, якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав зазначеного у ній обов’язку (обов’язків) або не з’явився до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (закордонної дипломатичної установи України, якщо громадянин знаходиться за кордоном), територіальний центр комплектування та соціальної підтримки звертається до суду в порядку, встановленому законом, щодо тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортними засобами — на строк до виконання зобов’язань за такою вимогою”.
Суд повинен протягом 30 днів розглянути подання ТЦК. Ще 15 днів дається на апеляцію. Законопроєктом передбачено два винятки з цієї норми:

якщо встановлення такого обмеження позбавляє людину основного законного джерела засобів для існування
використання людиною транспортного засобу у зв’язку з інвалідністю або перебуванням на його утриманні особи з інвалідністю І, ІІ групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю

Кожний український водій потрапить до реєстру військовозобов’язаних

Закон прийнято: військкомати отримають інформацію про посвідчення водія

Дороге задоволення: ТОП найпоширеніших порушень ПДР в Україні

Share

Статьи по теме

Последние новости

Microsoft добавляет офлайн-режим для OneDrive в интернете — пока что для отдельных категорий пользователей

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.