VNews.com.ua

«Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць

Декабрь 17
13:50 2021

«Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць

Розробники «Дії» повідомили, що застосунком вже користуються 12 млн українців. Це означає, що менше ніж за місяць застосунок почали використовувати ще 2 млн — 23 листопада розробники звітували про 10 млн активних користувачів.

Як зростала «Дія»

Останніми місяцями держаний мобільний застосунок «Дія» стабільно б’є рекорди за кількістю активних користувачів. «Дію» було вперше презентовано у 2019 році, а офіційно запущено у 2020 році. За перші чотири дні застосунок завантажили 1 млн разів, а через два місяці після запуску подолала рубіж у 2 млн завантажень. У жовтні 2020 року Мінцифра оновила додаток Дія до версії 2.0, де з’явилися нові документи та послуги. Після цього темпи значно зросли: у травні 2021 року повідомлялось про 5 млн завантажень, у серпні проєкт подолав позначку у 6 мільйонів активних користувачів, у вересні їх стало 7 млн, наприкінці жовтня аудиторія зросла до 8 млн, з настанням листопаду «Дія» подолала планку у 9 мільйонів унікальних користувачів, а 23 листопада розробники звітували про 10 млн активних користувачів. Значною мірою своїм успіхом застосунок завдячує COVID-сертифікатам.

«єПідтримка» у «Дії»

Новий стрибок «Дія» зробила на тлі запуску програми «єПідтримка» «Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць«Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць«єПідтримка — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. , яка також реалізується через застосунок Мінцифри. З 13 грудня стартував пілот проєкту, і українці, що першими подали заявки у «Дії» та виконали всі вимоги, 16 грудня почали отримувати виплати на картку «єПідтримка». На етапі пілоту виплати здійснюють monobank та «Альфа-Банк». До речі, monobank станом на ранок 17 грудня обробив всі заявки, які надійшли на етапі бета-тесту (~576 млн грн).

Офіційно «єПідтримка» стартує з 19 грудня — тоді розпочнеться перший етап виплат. Проте, як розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров у інтерв’ю ВВС News Україна, гроші почнуть приходити з 20-21 грудня, проте наразі тільки monobank пообіцяв миттєво зараховувати кошти на картку після обробки заявки «Дією». У сповіщеннях розробники «Дія» попереджають, що кошти можуть прийти через 10 днів після подання заявки.

Очевидно, що після запуску «єПідтримки» аудиторія «Дії» й надалі продовжить стрімке зростання.

***

Наприкінці грудня Мінцифра презентувала 7 нових соціальних послуг у «Дії», включно з оформленням субсидій та перерахунком пенсій, а 1 грудня на сайті «Дія» почалося бета-тестування послуги зміни місця проживання. У лютому відбудеться наступна велика презентація Diia Summit, де очікується запуск нових цифрових послуг у декількох сферах, зокрема автоматичних сповіщень щодо перевірок кредитної історії — спочатку її планували на листопад, але відтермінували через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

 

Share

Статьи по теме

Последние новости

Российские хакеры усилили атаки на компьютеры украинских военнослужащих

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.