VNews.com.ua

Михайло Федоров: Цифрові документи в Дії захищені набагато більше, ніж паперові

Март 18
22:19 2021

Михайло Федоров: Цифрові документи в Дії захищені набагато більше, ніж паперові

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері «Сніданку з 1+1» заявив, що цифрові документи в застосунку Дія захищені набагато більше в порівнянні з фізичними аналогами.

«Цифровим паспортом можна буде користуватися у всіх життєвих ситуаціях, де наразі потрібен звичайний паспорт, — від подорожей всередині країни до реєстрації шлюбу або купівлі квартири. І ми постійно підтверджуємо, що цифрові документи в Дії захищені набагато більше, ніж паперові».

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Крім закордонного біометричного паспорта та ID-картки, у мобільному застосунку Дія доступні ще 7 цифрових документів, в тому числі водійське посвідчення.

Минулого місяця Рада прийняла закон, яким прирівняла всі цифрові документи в Дії до звичайних.

Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до звичайних

Це стане фундаментом для побудови цифрової держави та запровадження режиму “без паперів”, який має запрацювати з 1 вересня.

Мінцифра: З 1 вересня державні органи не матимуть права вимагати паперові документи для надання послуг (та є нюанс)

У Мінцифрі вкотре підкреслили, що мобільний застосунок не зберігає персональних даних користувачів, а лише показує ту інформацію про громадянина що вже є у державних реєстрах, і згадали, що Дія виявилася неприступною для хакерів на нещодавньому Bug Bounty марафоні.

З квітня в «Дія» з’явиться новий спосіб авторизації — за допомогою смартфона з NFC та ID-картки.

 

  • Дія — український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України. Офіційний запуск мобільного застосунку Дія версії 1.0, відбувся 6 лютого 2020 року, а станом на 7 травня його завантажили понад 3 мільйонів разів. У жовтні 2020 року Мінцифри оновила додаток Дія до версії 2.0, додав нові документи та послуги. За 10 днів оновлений застосунок Дія завантажили 1 мільйон користувачів. На початку лютого Мінцифра повідомляла, що Дію 2.0 оновили 3,7 млн українців, з яких — 1,5 млн користуються цифровими водійськими посвідченнями.
  • На сьогодні застосунок до версії Дія 2.0 оновили понад 4,1 мільйонів українців.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Adobe использовала искусственный интеллект для улучшения видео — резкость выросла в 8 раз при меньшем количестве артефактов

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.