VNews.com.ua

На зимові свята абоненти оптичного інтернету від «Укртелекому» витрачали 11 ГБ трафіку щодня (Топ-5 регіонів)

Январь 12
16:00 2022

На зимові свята абоненти оптичного інтернету від «Укртелекому» витрачали 11 ГБ трафіку щодня (Топ-5 регіонів)

«Укртелеком» підсумував споживання інтернету користувачами домашнього інтернету за 1-9 січня 2022 року і визначив найбільш активні регіони. На початку року під час зимових свят абоненти «Укртелекому» активніше, ніж зазвичай, користувалися інтернетом, особливо оптичним. Середнє добове споживання інтернет-трафіку одним користувачем оптичного інтернету вдома 1-9 січня становило 11,2 ГБ, що в рази перевищує показник за мідною технологією – 4,7 ГБ.

В компанії вважають, що велике добове споживання на мережах оптичного інтернету «Укртелекому» зумовлено високою швидкістю доступу та надійністю з’єднання. Підключення до мереж волоконно-оптичного інтернету оператора відбувається майже в усіх областях України в залежності від типу забудови: за технологіями FTTB (у багатоквартирних будинках) та FTTH (поширена у приватній забудові).

У Топ-5 регіонів за найбільшим середньодобовим споживанням інтернет-трафіку одним абонентом, що користується оптичним доступом за технологією FTTB, увійшли:

  1. Дніпропетровська область — 13,2 ГБ,
  2. Кіровоградська – 12,7 ГБ,
  3. Хмельницька – 12,4 ГБ,
  4. Житомирська – 11,7 ГБ
  5. Закарпатська – 11,6 ГБ.

До них упритул наблизилися Харківська, Миколаївська та Рівненська області з близькими до лідерських показників – понад 11 Гб.

Якщо ж говорити про споживання оптичного інтернету абонентами, які підключені за технологією FTTH, то в цьому сегменті на свята добовий показник перевищив 11 ГБ у Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Харківській та Львівській областях.

В «Укртелекомі» зазначили, що протягом минулого року було прокладено близько 12 тисяч кілометрів оптичних ліній, що забезпечило найбільшу в історії компанії швидкість будівництва та підключень до оптичного інтернету. При цьому розвиток національної оптичної телекомінфраструктури відбувається, як за рахунок розбудови мереж у нових населених пунктах, так і шляхом заміни мідної мережі оптичною.

Джерело: Укртелеком

Share

Статьи по теме

Последние новости

Артур Логай отримав травму голови напередодні прем’єри фільму Крашанка

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.