VNews.com.ua

Сьогодні анонсували новий кросовер Suzuki S-Cross, в Україні презентація моделі запланована на весну 2022 року

Ноябрь 25
14:55 2021

Сьогодні анонсували новий кросовер Suzuki S-Cross, в Україні презентація моделі запланована на весну 2022 року

Сьогодні відбулася світова онлайн-прем’єра нового кросоверу Suzuki S-Cross, який по суті є новим поколінням популярної в Україні моделі Suzuki SX4 (на деяких ринках ця модель і раніше називалася S-Cross або SX4 S-Cross).

За словами дизайнерів компанії, новинка поєднує в собі сміливий стиль кросовера та комфорт міського автомобіля. Велика решітка кольору «рояльний лак», виразні гострі передні LED-фари, кожна з яких оснащена трьома окремими високоефективними світлодіодами, квадратні передні та задні колісні арки разом із чіткими срібними вставками спереду та ззаду передають агресивний позашляховий характер нового Suzuki S-Cross. У салоні з комфортом можуть розміститися 5 дорослих, вантажне відділення має місткість 430 л, а як опція пропонується розсувний панорамний люк. Доповнюють перелік характеристик нова мультимедійна система з 9-дюймовим тач-скрін дисплеєм та системи безпеки.

Кросовер S-CROSS отримав 1,4-літровий турбодвигун BOOSTERJET з прямим упорскуванням, м’яку гібридну систему 48V SHVS та технологія повного приводу ALLGRIP SELECT 4×4. Нова система поєднує в собі бензиновий двигун, який працює у парі з електричним двигуном-генератором (Motor Generator Unit MGU) і новою роботизованою автоматичною коробкою перемикання передач (AGS).

Ця зв’язка забезпечує як звичайний гібридний режим руху, так і рух у режимі EV-mode, виключно за рахунок тяги електричного двигуна для забезпечення максимально низької витрати палива. Навіть на низьких оборотах електричний двигун може рухати та прискорювати автомобіль, а також забезпечити пересування автомобіля (рух виключно за рахунок електричного двигуна) під час повільної їзди в заторах, на круїзній швидкості та під час руху заднім ходом для ефективної роботи та мінімальної витрати палива.

Однією з примітних особливостей нової системи є розміщення MGU на стороні вихідного валу трансмісії AGS, яка автоматично перемикає передачі і керує зчепленням. Завдяки цій конфігурації обертальний момент від MGU безпосередньо передається на карданний вал для безперервного рівного забезпечення крутного моменту на колесах авто під час перемикання передач, що надає відчуття плавного перемикання.

Крім того, це допомагає збирати кінетичну енергію уповільнення та ефективно генерувати електроенергію, вимикаючи двигун і зчеплення під час уповільнення — це у свою чергу збільшує запас руху в режимі EV-mode. Можна обрати між стандартним режимом та режимом Eco — у стандартному режимі MGU частіше допомагає бензиновому двигуну для більш активної їзди, у той час як режим «Eco» збільшує час руху автомобіля виключно у режимі EV-mode для підвищення ефективності використання палива.

«У Європі всі наші легкові автомобілі є «м’якими» гібридами, і ми розширимо та вдосконалимо нашу гібридну лінійку з наступного року новим «повним» гібридом (strong hybrid). У другій половині 2022-го року абсолютно новий S-Cross також запропонує strong hybrid та сервіс «Suzuki Connect» — заявив президент Suzuki Тосіхіро Судзукі.

Зазначимо, що Suzuki S-Cross буде вироблятися на заводі Magyar Suzuki в Угорщині та продаватися в Латинській Америці, Океанії та Азії, а продажі в Європі стартують наприкінці року. Новий strong hybrid буде доступний наступного року в Європі, спочатку на моделі Vitara, потім – на S-Cross.

В Україні презентація моделі запланована на весну 2022 року. Специфікації для українського ринку будуть відрізнятися від європейських, більш детальна інформація з’явиться навесні наступного року.

Джерело: Suzuki

Share

Статьи по теме

Последние новости

В трейлере «Дэдпул и Росомаха» больше мата, чем во всей вселенной Marvel – фильм может побить еще несколько рекордов

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.