VNews.com.ua

Строк дії усіх трьох типів «зелених» цифрових COVID-сертифікатів скорочено з 365 до 270 днів

Январь 19
15:24 2022

Строк дії усіх трьох типів «зелених» цифрових COVID-сертифікатів скорочено з 365 до 270 днів

«Зелені» COVID-сертифікати у «Дії» будуть чинними коротший термін. Від моменту отримання другої дози щеплення документ діятиме 9 місяців, а не 1 рік (270 днів замість 365). Це стосується усіх трьох типів цифрового документа: внутрішнього, іноземного, міжнародного. Таке рішення 19 січня ухвалив уряд, повідомило Міністерство охорони здоров’я (МОЗ).

Також міністр охорони здоров’я додав, що Кабінет міністрів затвердив клінічні підстави для формування сертифікату на підставі бустерної дози. Зокрема, цифровий документ можна буде сформувати після введення будь-якої із вакцин, що відповідає затвердженим схемам введення бустерної дози у визначений термін від 180 до 270 днів.

Зробити щеплення бустерною дозою, якщо минуло шість місяців після другого щеплення, можна з 6 січня. Перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам — Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Можливість отримати цифровий сертифікат про щеплення бустерною дозою з’явиться у застосунку «Дія» наприкінці січня.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Белый дом против пакета финансирования только Израиля без помощи Украине и Тайваню

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.