VNews.com.ua

У «Дії» стартував проєкт «єПідтримка» щодо виплат 1000 грн повністю вакцинованим громадянам

Декабрь 19
12:05 2021

У «Дії» стартував проєкт «єПідтримка» щодо виплат 1000 грн повністю вакцинованим громадянам

19 грудня, як і планувалося, офіційно стартував проєкт «єПідтримка» У «Дії» стартував проєкт «єПідтримка» щодо виплат 1000 грн повністю вакцинованим громадянамУ «Дії» стартував проєкт «єПідтримка» щодо виплат 1000 грн повністю вакцинованим громадянам«єПідтримка — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. в застосунку «Дія».

Протягом останнього тижня Мінцифра, яка розробила технічну частину впровадження послуги «єПідтримка», проводила бета-тестування у «Дії». На нього зареєструвалося понад 4,5 млн українців, було відкрито 4,1 млн спеціальних карток у банках-партнерів, а 2,7 млн українців вже подали свої заявки на виплати. Відсьогодні стартує перший етап програми — на цьому етапі подати заявку на отримання грошової допомоги 1 000 грн за вакцинацію можна лише в державному застосунку «Дія» (для цього потрібно оновити його до актуальної версії у Play Store та App Store). Наразі тільки monobank пообіцяв миттєво зараховувати кошти на картку після обробки заявки «Дією», тоді як в окремих випадках (в залежності від банку) можливі затримки. У сповіщеннях розробники «Дія» попереджають, що зарахування коштів від Мінекономіки здійснюється впродовж 10 днів після подання заявки. 

Щоб отримати виплату у 2021 році, необхідно подати заявку в період з 19 до 29 грудня включно — це зможуть зробити всі українці (громадянство є обов’язковою умовою) старші 18 років з «зеленим» сертифікатом у застосунку «Дія», який засвідчує щеплення двома дозами вакцини проти COVID-19. Також потрібно відкрити спеціальну картку «єПідтримка» — такі картки наразі можна відкрити у п’ятьох українських банках (monobank, «ПриватБанк», «А-банк», «Альфа-Банк» та «Укргазбанк»). За умовами програми, картка «єПідтримка» діятиме 4 місяці з дня отримання коштів.

Гроші можна витратити на книжки, спортзал квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Розплачуватися можна буде онлайн та офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу — банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою «єПідтримка» за допомогою МСС-кодів. Детальніше про те, як саме отримати грошову допомогу та умови її надання/використання — в окремому дописі на сайті.

1000₴ за вакцинацію за «єПідтримкою в Дії». Кабмін схвалив виплату допомоги, а monobank вже почав оформлювати спеціальні картки [Як отримати та умови]

***

На тлі запуску програми «єПідтримка» державний застосунок «Дія», через який приймаються заявки на виплату допомоги, встановив новий рекорд, подолавши позначку у 12 млн користувачів. Водночас monobank, який ще на етапі пілоту проєкту «єПідтримка» одним з перших почав здійснювати виплати, розповів що за першу добу з 610 млн грн, які були перераховані за державною програмою, клієнти витратили майже 30 млн, з яких майже 50% — на книги.

  • Бюджет програми «єПідтримка» у 2021 році становить 8 млрд грн. Надалі планується розширення програми, виділення додаткових коштів та альтернативні механізми отримання виплат — не тільки в застосунку «Дія».
  • Люди віком від 60 років зможуть використати 1000 грн за вакцинацію на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Син В’ячеслава Узелкова розповів, чому не хоче бачити батька

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.