VNews.com.ua

США збираються заборонити китайське програмне та апаратне забезпечення в автомобілях

Сентябрь 24
07:47 2024

Влада Сполучених Штатів стурбована загрозою національній безпеці країни через збирання даних китайськими компаніями.
Як повідомили агенції Reuters кілька джерел, Міністерство торгівлі США пропонує заборонити китайське програмне та апаратне забезпечення в транспортних засобах на американських дорогах через проблеми з національною безпекою. Постанова забороняє імпорт і продаж транспортних засобів з Китаю з програмним або апаратним забезпеченням ключових комунікацій або систем автоматизованого водіння.

Адміністрація президента Байдена вже висловила серйозне занепокоєння щодо збору китайськими компаніями даних про водіїв та інфраструктуру США, а також потенційних іноземних маніпуляцій транспортними засобами, підключеними до Інтернету та навігаційними системами.
Цей крок є значним посиленням поточних обмежень Сполучених Штатів на китайські транспортні засоби, програмне забезпечення та компоненти. Минулого тижня відбулося підвищення мит на китайський імпорт, включаючи 100% мито на електрокари, а також нове підвищення тарифів на батареї для електромобілів.

Джерела повідомили, що Міністерство торгівлі планує дати громадськості 30 днів для коментарів перед тим, як остаточно завершити роботу над забороною. Майже всі нові автомобілі на дорогах США вважаються “підключеними”. Вони мають бортове мережеве обладнання, яке забезпечує доступ до Інтернету, що дозволяє їм обмінюватися даними з пристроями як усередині, так і поза транспортних засобів.
Заборона, про яку йде мова, включатимуть транспортні засоби з певними функціями Bluetooth, супутникового зв’язку та бездротового зв’язку, а також високоавтономні транспортні засоби, які можуть працювати без участі водія. Заборона поширюватиметься ц на інших іноземних противників США, включаючи Росію, повідомили джерела.
Завдяки китайським технологіям: нова Toyota Corolla проїде 2100 км на одній заправці

Недодумали: що найбільше дратує у сучасних автомобілях

Китай заборонив своїм автовиробникам будувати заводи у росії

Share

Статьи по теме

Последние новости

Мод God of War Ragnarok для ПК отменяет обязательную привязку игры к PSN

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.