VNews.com.ua

Netflix придбав права на показ «Носорога» — кримінальної драми Олега Сенцова про «лихі» 90-ті

Февраль 07
11:41 2022

Netflix придбав права на показ «Носорога» — кримінальної драми Олега Сенцова про «лихі» 90-ті

Онлайн-кінотеатр Netflix придбав права на показ фільму «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова. Про це режисер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Носоріг» — друга повнометражна робота українського режисера Олега Сенцова. Це кримінальна драма, події якої розгортаються в Україні в 90-ті роки. Вона розповідає про хлопця на прізвисько Носоріг, який потрапляє до кримінального світу та починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Фільмування відбувалось в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилось в грудні 2020 року. Головну роль зіграв Сергій Філімонов. Також у фільмі знялись Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова. Оператор-постановник стрічки — відомий польський оператор Богуміл Годфрейув, зокрема він працював над фільмом «Чоловіча справа», який був номінований на «Оскар».

Світова прем’єра фільму відбудеться 10 вересня на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». Кінострічка вже отримала головну нагороду Стокгольмського кінофестивалю, а Сергія Філімонова за головну роль окремо відзначили як найкращого актора чоловічої статі.

В український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого 2022 року, а у каталозі Netflix фільм Олега Сенцова з’явиться навесні (точна дата не повідомляється).

Share

Статьи по теме

Последние новости

В одной из стран ЕС собрали 2 млн евро на снаряды для ВСУ

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.