VNews.com.ua

Найдешевший електрокар в Україні: стартують продажі Citroen Ami

Сентябрь 10
07:55 2024

Українцям невеличкий міський електромобіль Citroen запропоновано одразу у двох варіантах – пасажирському та вантажному.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Citroen Ami – це не звичайний автомобіль, а унікальний 4-колісний електричний транспортний засіб категорії В1, який відкриває забезпечує свободу пересування у місті. Компактний електромобіль має довжину 2410 мм та ширину 1390 мм, а його радіус розвороту становить лише 3,6 метра.

Завдяки цьому він може вільно заїжджати навіть у мінімальні шпарини вуличних та дворових проїздів, що спрощує міські подорожі прихованими вуличками або доставлення різноманітних замовлених товарів, пакунків, речей для клієнтів у будь-якій точці міста.
Електромотор потужністю 6 кВт він забезпечує максимально тихе водіння, а також дозволяє набирати максимальну швидкість 45 км/год. Модель оснащено акумуляторною батареєю місткістю 5,4 кіловат-години. Нехай це здається небагато, проте легкому та економічному такого акумулятора вистачає для запасу ходу до 75 км пробігу – такої автономності достатньо для звичайних щоденних поїздок містом або розвезення замовлень в межах свого району. Водночас для повної зарядки батареї необхідно лише 4 години та звичайна побутова розетка – кабель для заряджання зі звичайною вилкою входить до комплектації.

Додамо також відсутність витрат на купівлю бензину або дизельного пального та простоту технічного обслуговування – лише раз на два роки або 20 000 км пробігу. Навіть базовий варіант вже пропонує все необхідне для комфортних щоденних поїздок по місту: системи вентиляції та обігріву салону, USB-порт для зарядки телефону, яскраві LED-фари та вказівники поворотів, сидіння водія з регулюванням, панорамний скляний дах для покращення оглядовості під час руху в тісній міській забудові. Початкова вартість – від 347 300 гривень (близько 7,5 тисяч євро).

Ексклюзивний Citroen Ami Peps пропонує додаткове оснащення для комфорту та практичності, а також додаткові пакети індивідуалізації: сітки на дверцятах з помаранчевими смужками, килимки водія та пасажира з помаранчевим декором, гачок для сумки в салоні, помаранчеві ящик для зберігання речей на передній панелі, кріплення для смартфона та систему його підключення, декоративні колісні ковпаки та окантовка колісних арок, чорні накладки на нижній частині переднього та заднього бамперів, чорна накладка на верхній частині переднього бампера та чорна окантовка фар, задній спойлер чорного кольору, яскраві декоративні наліпки на нижній частині дверцят та на задньому склі. Ціна – від 363 700 гривень.

Також окремо варто відзначити додатковий пакет-опцію My Cargo Kit, що фактично перетворює суто пасажирське авто на його вантажний варіант – умовно названий Citroen Ami Cargo – з оптимізованим простором для зручного перевезення та видачі різноманітних пакунків, боксів, товарів. До пакета увійшли жорсткі панелі для відгородження місця водія, жорсткі накладки на пасажирське сидіння, а також верхнє та бокове м’яке покриття з отвором для доступу всередину.
Таким чином, на місці пасажира вдається сформувати вантажний простір максимальною довжиною вантажного відділення до 125 см та корисним об’ємом до 200 літрів. При цьому корисне навантаження може сягати 140 кг, чого достатньо для одночасного перевезення навіть великої кількості замовлених товарів. Вартість пакету-опції My Cargo Kit – 28 945 гривень.
Легкий старт: чому Citroen e-C4 – найкращий спосіб пересісти на електрокар

Citroen офіційно представив найдешевший купе-позашляховик Basalt

Представлено абсолютно новий Citroen C3 Aircross: відтепер він 7-місний кросовер

Share

Статьи по теме

Последние новости

Netflix обвиняют в плагиате: «Игра в кальмара» вроде бы похожа индийский фильм «Удача» 2009 года

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.