VNews.com.ua

Новий кросовер Ford на базі Volkswagen надійшов у продаж: оголошено ціни

Март 27
15:48 2024

Компактний кросовер Ford Explorer, який вперше став електричним, призначений для європейського ринку. Цього року нова модель очікується й в Україні.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Після затримки, про яку Ford оголосив у серпні минулого року, нарешті почалися постачання повністю електричного Ford Explorer. Тоді Ford заявив, що для електричного кросовера на базі Volkswagen потрібен інший акумулятор, який відповідатиме стандартам Європейського Союзу.

Новий електричний Ford Explorer EV не має нічого спільного з однойменною бензиновою моделлю, хоча і буде випускатися одночасно із нею. Кросовер створений на основі VW MEB, тобто є найближчим родичем добре знайомого українцям електрокара Volkswagen ID.4.

Ford Explorer EV сягає у довжину 4,46 метра при довжині колісної бази у 2 770 мм – він на 13 см коротше за німецького побратима. У якого американський кросовер запозичив й силову установку: модель запропоновано 286-сильній задньопривідній та 340-сильній повнопривідній версіях. Батареєю місткістю 82 кВт-год забезпечує до 600 кілометрів запасу ходу без підзаряджання (за європейським циклом WLTP). Прискорення топового варіанта моделі  з місця до 100 км/год становить 5,3 секунди.

Виробництво нового електричного кросовера Ford налагоджено на заводі в Німеччині. Ціни починаються від 48 510 євро, комплектація Premium коштує 52 136 євро. Згодом з’являться й більш доступні версії.
Більше не потрібен: Ford припиняє випуск популярного автомобіля

В Україну приїхав недорогий електромобіль із запасом ходу 435 км

Ford розпочав продаж нового Mondeo з витратою пального 3,8 літра на 100 км

Share

Статьи по теме

Последние новости

Режиссеры «Мстителей» не верят в усталость от супергероики: «Проблемы Marvel — это часть разрыва поколений»

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.